Meer over Adem & Ontspanning…

Adem en (ont)spanning zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ontspannen is onnodige moeite verminderen. Een natuurlijke ademhaling heeft voldoende tijd en ruimte om vrij te stromen en speelt een belangrijke rol in het gevoel van welzijn. Je lichaam is in staat om zichzelf in balans te houden of, indien nodig, te herstellen.

Je hoeft niet steeds bewust te zijn van je ademhaling want ademen gaat vanzelf. Maar wanneer dit gespannen gaat kan dat veel negatieve gevolgen hebben. Ook als klachten niet direct ademgerelateerd zijn, blijkt vaak dat er naast een verhoogde spanning, sprake is van een gespannen ademhaling.

Het kan ook zijn dat er een veelheid aan klachten is ontstaan die samen voorkomen. Bijvoorbeeld een fysiek gespannen gevoel, niet kunnen ontspannen, onverklaarbare pijnklachten, mentale onrust, piekeren, slechte concentratie, vermoeidheid, slecht slapen. Dit lichaamswerk maakt je bewust en dat heeft een positief effect op je dagelijks leven. Ook wanneer je geen last hebt van spanningsklachten, want ademen doen we tenslotte allemaal.